top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Meklingen er i gang i staten


YS Stat-leder Pål N. Arnesen (t.v.) på vei inn til Riksmeklerens kontor for oppstart av meklingen i lønnsopggjøret i staten.
YS Stat-leder Pål N. Arnesen (t.v.) og LO Stat-leder Egil André Aas ved Riksmeklerens kontor.

Meklingen i statsoppgjøret startet onsdag formiddag.


YS Stat-leder Pål N. Arnesen er klar på at det finnes penger til de statsansatte også i dette oppgjøret.

– Det er det vårt hovedmål nå å få ut ved hjelp av Riksmekleren, sier Arnesen på vei inn til møte hos Riksmekleren onsdag formiddag. Det ble brudd i statsoppgjøret 14. september, etter det Arnesen karakteriserer som «null forhandlingsvilje» fra statens side.

– Vi har fremmet rimelige krav i tråd med frontfaget, men møter en arbeidsgiver som ikke er villig til å forhandle, sa YS Stat-lederen etter bruddet.

– Nå håper vi å få Riksmeklerens hjelp til å få fram forhandlingsviljen hos staten, sa Arnesen onsdag. Frist for meklingen er ved midnatt 14. oktober.

– Frontfagsramma er vi tro mot, men det ligger økonomi, det ligger penger til de statsansatte der, sier YS Stat-leder Pål N. Arnesen på vei inn til Riksmekleren onsdag 23. september.


YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund som har medlemmer i staten: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, AVYO, Skatteetatens Landsforbund, Norsk Tollerforbund, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Skolelederforbundet og STAFO.

Siste innlegg

Se alle

Komentarze


bottom of page