top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

BRUDD: Staten vil ikke gi en krone

Pressemelding 14.09.2020

YS Stat bryter forhandlingene etter at det idag ble klart at staten ikke er villige til å gi statsansatte noen form for lønnstillegg. Lønnsoppgjøret går til mekling med oppstart 23. september.

Leder for YS Stat, Pål Arnesen, sier staten ikke er villige til å gi statsansatte noen form for lønnstillegg, og YS har brutt forhandlingene.

Arnesen sier han er skuffet over at staten ikke vil føre reelle forhandlinger og anerkjenne statsansattes innsats. Statsoppgjøret går nå til mekling med oppstart hos Riksmekleren 23. september.


– Vi har fremmet rimelige krav i tråd med frontfaget, men møter en arbeidsgiver som ikke er villig til å forhandle, sier YS Stat-lederen.

YS Stat finner ifølge Arnesen ikke grunnlag for videre forhandlinger. Også Unio, LO Stat og Akademikerne har brutt forhandlingene med staten.


– Når staten avviser alle våre økonomiske krav har vi ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene. Staten må innta en helt annen holdning når vi møtes i mekling 23. september, sier Arnesen.YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund som har medlemmer i staten: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, AVYO, Skatteetatens Landsforbund, Norsk Tollerforbund, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Skolelederforbundet og STAFO.Relevante dokumenter:

PM brudd staten 140920
.docx
Last ned DOCX • 145KB
Krav 3 YS Stat 2020 140920
.pdf
Last ned PDF • 94KB
Krav 2 YS Stat 2020 070920
.pdf
Last ned PDF • 95KB
Krav 1 YS Stat 1.9.20
.pdf
Last ned PDF • 607KB
PM oppstart staten 010920
.pdf
Last ned PDF • 176KB


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page