top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Støtte til våre Ukrainske kollegaer

Gjennom YS Stats medlemskap i europeisk, EPSU og global fagbevegelse, PSI er det nå et sterkt engasjement for å støtte våre Ukrainske venner og kollegaer. En ting er dagens situasjon, men vi har også begynt å diskutere hva kan vi gjøre på kort og lang sikt.


En samlet fagbevegelse i Europa og store deler av verden viste sin støtte til Ukraina tirsdag 15. mars. her fra markeringen p åYoungstorget i Oslo. arkivfoto: SMKnutsen/NT

Gjennom vårt nordiske samarbeid i NSO - Nordiske Statstjenestemenns Organisasjon - og gjennom vår medlemskap i EPSU har vi fulgt våre svenske kollegaers mangeårige samarbeidsprosjekt med SEUU - State Employees Union of Ukraine. Les mer om dette i ST leder Britta Lejon sin blogg her.


17. mars vedtok NSO en resolusjon (se vedlegg) som er oversendt PSI og EPSU.


NSO statement Ukraine.docx (1) (1)
.pdf
Last ned PDF • 80KB

Bakgrunnen er et kommunike fra en russiske hovedorganisasjon, FNPR, til støtte for Putins krigføring. Sjokkerende propaganda. Se vedlagt dokument.


Russiske kommunike
.pdf
Last ned PDF • 50KB

I FNPR er det forbund som er tilsluttet EPSU, altså vår organisasjon. Kommunikeet bryter med fundamentale prinsipper blant annet for solidaritet og må sanksjoneres. En annen russisk hovedorganisasjon, KTR, har en mer nøytral tilnærming. Samme vedlegg.


I gårsdagens møte fikk vi også en oppdatering og dialog med ledende tillitsvalgt i ungnetterverket i SEUU, Oksana Huz. Hun har flyktet til Sverige og jobber aktivt for hjemlandet fra ST. Jeg har i dag også knyttet kontakt med lederen av ungnettverket, Ivanna Khrapko som befinner seg i Kyiv og vil fortsette å lede arbeidet derfra. Et arbeid som nå har fokus å delta i frivillighetsarbeidet i de krigsherjede områdene, et arbeid som har samlet fagbevegelsen på tvers.


Den viktigste tingen som våre kollegaer ønsker hjelp til i tillegg til økonomiske bidrag er at vi bidrar av spredning av informasjon fra Ukraina på våre ulike kommunikasjonskanaler. Vi vil derfor framover legge ut og distribuere til forbundene saker fra SEUU om situasjonen i Ukraina og håper flest mulig sprer dette i sine kanaler.


I tillegg kommer vi tilbake med muligheten til å bidra økonomisk gjennom en 100% sikker betalingskanal. Dette kommer i egen ekspedisjon.Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page