top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Meklingsinnspurten i gang


Lørdag formiddag startet innspurten i meklingen for statsansatte. YS Stat-leder Pål N. Arnesen er optimistisk.

Møterommet hos Riksmekleren i Grensen 3 var fylt til randen lørdag formiddag, da partene møttes til første møte i innspurten i årets mekling. De fire hovedorganisasjonene YS, LO, Unio og Akademikerne er alle i mekling med staten, og meklingsfristen er mandag kveld klokka 24.


Det blir krevende, vi har en god del som skal gjennomgås. Men jeg er optimistisk med tanke på at vi skal få til et resultat, sier Pål N. Arnesen.

Lykkes det ikke partene å bli enige i meklingen, blir det streik i staten fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 24. mai.Fakta: Mekling i offentlig sektor
  • Siste fase i lønnsoppgjørene i offentlig sektor, den tvungne meklingen, starter lørdag 21. mai. Fristen for å komme til enighet går ut ved midnatt natt til tirsdag 24. mai.

  • Det skal mekles i tolv ulike oppgjør. Og det kan bli brudd i ett av dem, noen eller alle. Ved brudd er det formelt konflikt og arbeidstakerne går ut i streik.

  • Rundt 500.000 ansatte i offentlig sektor omfattes av de ulike oppgjørene. Det er i første uttak varslet at til sammen rundt 16.000 arbeidstakere går ut i streik hvis meklingene ikke fører fram. Dette tallet kan bli betydelig lavere hvis en eller flere av meklingene ender med enighet.

  • Hovedoppgjørene i tariffområdene i offentlig sektor – statsoppgjøret, kommuneoppgjøret og tariffoppgjøret i Oslo kommune – gikk til mekling 2. mai etter at arbeidstakerorganisasjonene brøt forhandlingene tidligere i vår.

  • Arbeidsgivernes forhandlere – staten, KS og Oslo kommune – møter i meklingene.

  • Fra arbeidstakersiden er det representanter for hovedorganisasjonene LO, Unio, YS og Akademikerne som møter på vegne av en rekke underliggende forbund.

  • Riksmekleren har seks meklere i sving – to i hver mekling – på tre forskjellige steder i Oslo sentrum.

(©NTB)

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page