top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Meklingen er i gang i staten


Torsdag møttes partene i statsoppgjøret hos Riksmekleren etter at det ble brudd i forhandlingene tidligere denne uken.


Riksmekler Mats Ruland (t.v.) og YS Stat-leder Jens B. Jahren.

tekst og foto: Vetle Daler

Det var gemyttlig stemning da staten og de fire hovedsammenslutningene YS Stat, LO Stat, Akademikerne Stat og Unio Stat møttes hos riksmekler Mats Ruland torsdag formiddag.


YS Stat-leder Jens B. Jahren sier han ser fram til konstruktive samtaler.


YS Stat forventet at det ville bli vanskelig å finne løsninger i forhandlingene, fordi dette oppgjøret i stor grad handler om lønnssystemet i staten. Det er et vanskelig tema, og vi ser fram til å gå i mekling for å få hjelp til å løse som etter vår mening vil gjøre det bedre for alle i staten, sa Jens B. Jahren på vei inn til mekling torsdag formiddag.


Han utdyper:

YS Stat er opptatt av lokal handlefrihet. Tilbakemeldingene fra våre forbund er at det er viktig at det kommer penger ut til de enkelte virksomhetene. Samtidig har staten en bredde i kompetanse og ansatte som gjør at det må være systemer som gjør at alle får lønnsutvikling. En slik balanse vil være viktig for å utvikle hele staten i tida som kommer.Riksmekler Mats Ruland har samlet partene til mekling i statsoppgjøret. Statens personaldirektør Gisle Norheim nærmest til høyre.

Meklingsfristen er ved midnatt torsdag 23. mai. Hvis ikke partene kommer til enighet hos Riksmekleren blir det streik i staten fra fredag 24. mai.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page