top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Det blir ingen streik i staten


YS Stat-leder Pål N. Arnesen kan koste på seg et lite smil etter nattens tunge forhandlinger hos Riksmekleren. De statsansatte fikk økonomisk uttelling på linje med de øvrige oppgjørene så langt, og man unngikk å måtte bruke streikevåpenet.

foto: Vetle Daler, ParatDet er enighet i lønnsoppgjøret i staten. – Vi har fått et resultat vi kan leve med, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. Etter mekling fire timer på overtid kom partene hos Riksmekleren til enighet om ny tariffavtale i staten natt til torsdag. Dermed er streik avverget.

– De statsansatte får et generelt tillegg på linje med det andre grupper har fått, altså i tråd med rammen fra frontfaget på 1,7 prosent, og det er vi tilfreds med, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat. I tillegg til et generelt tillegg til alle er det gjort enkelte mindre justeringer i hovedtariffavtalen.

– Staten avviste i utgangspunktet alle våre økonomiske krav, så dette viser at denne meklingen har vært nyttig, sier Arnesen. Lønnstillegget blir gitt med virkning fra 1. oktober. Det vil i år ikke bli gjennomført lokale forhandlinger. Også de andre hovedsammenslutningene – LO Stat, Unio og Akademikerne – har kommet til enighet med staten.Mer detaljer kommer så fort Riksmeklerens møtebok er gjort tilgjengelig.


YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund som har medlemmer i staten: AVYO, Befalets Fellesorganisasjon, Delta, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Norsk Tollerforbund, Parat, Skatteetatens Landsforbund, Skolelederforbundet og STAFO.
Relevante dokumenter:


PM ingen streik staten 151020
.pdf
Last ned PDF • 200KB

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page