top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Krever skikkelig lønnsløft


Statens personaldirektør Gisle Norheim (til høyre) foreviger forhandlingslederne fra YS Stat, Unio Stat, LO Stat og Akademikerne. YS Stat-leder Pål Arnesen helt til venstre.

Lønnsoppgjøret er i gang i staten og leder av YS Stat, Pål N. Arnesen, er klar på at statsansatte nå skal ha et skikkelig lønnsløft.

Onsdag formiddag startet forhandlingene for ansatte i staten med kravoverrekkelse i Regjeringskvartalet. Pål N. Arnesen, leder i YS Stat, mener statsansatte nå må få et skikkelig løft i kjøpekraften.


- Det betyr blant annet et solid, sentralt tillegg til alle. Strømkrisen, økning i matvareprisene og den sterke, generelle prisveksten gjør at årets oppgjør må monne i lommeboka, sier han.


Arnesen sier statens ansatte er i ferd med å bli lønnsmessig akterutseilt.


- Det merkes ved at det er blitt vanskeligere å rekruttere og beholde gode medarbeidere i staten. Alle ansatte i staten må gis et løft, ikke bare utvalgte grupper, krever han ved inngangen til årets forhandlinger.Pål N. Arnesen og 2. nestleder Unn-Kristin Olsen overleverte kravet fra YS Stat under åpningen av lønnsoppgjøret i staten 20. april.


YS Stat er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har statsansatte medlemmer: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, Norsk Tollerforbund, Skatteetatens landsforbund, Stafo, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Finansforbundet og Skolelederforbundet.
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page