top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Se "Når livet kan redigeres!" i opptak herForedraget ble sendt direkte her på #jegerstatsansatt og våre facebook-sider. Om du ikke fikk det med deg så kan du se foredraget i opptak på vår videoside her:


Hva gikk du glipp av?

Lettfattelig og underholdende innføring i hva CRISPR er, og hvordan teknologien lar oss skrive om livets kode – DNA.


CRISPR-teknologien er bare noen få år gammel, men omtales allerede som en av de

viktigste teknologiske gjennombruddene noensinne. CRISPR er i ferd med å revolusjonere

både forskning, matproduksjon, medisin og industri.


Man kan også behandle alvorlige sykdommer som det til nå ikke har eksistert noen

behandlinger for. Eller hva med å utrydde malariamyggen, «gjenopplive» mammuten, eller

skape nye, kunstige livsformer?


Mulighetene er enorme, men det er også utfordringene når vi kan hacke livets kode.

CRISPR = målstyrt evolusjonSigrid Bratlie, molekylærbiolog og kreftforsker som har spesialisert seg på å gjøre komplisert stoff om biologi og bioteknologi forståelig og underholdende for alle – fra akademikere og byråkrater til skoleelever og mannen i gata.


Sigrid Bratlies foredrag om CRISPR pirrer nysgjerrigheten og skaper engasjement om et tema som kommer til å få stor samfunnsmessig betydning fremover.

Opptaket er tilgjengelig frem til søndag 14 mars klokken 2359. 

Huk av plass i kalenderen til flere lunsjpauser sammen med #jegerstatsansatt på følgende datoer (alle starter klokken 11:00):


  • 25.3 Opp- og nedtursekspert Henning Aarekol gir et eksplosivt foredrag om sannheter og usannheter gjennom egne erfaringer og superenkel forskning i "Koffor sitte inne når alt håp er ute?"

  • 22.4 Gründer og tidl.håndballess Anja Hammerseng-Edin utfordrer oss med WOW (Wishing others well) en felles og annerledes kulturplattform i "Fearless"

  • 27.5 Motivator og mentaltrener Gyrid Beck Solberg tar våre utfordringer med på en reise gjennom egne erfaringer. Vi må ta stilling til oss selv, vårt tankesett og hvordan kan vi fjerne våre mentale barrierer som hindrer målgang gjennom webinaret "Det er meg det kommer an på"


De blir sendt på både på vår Facebookside og på www.jegerstatsansatt.no. Skulle du ikke ha tid til å ta lunsjpause med oss så blir hvert enkelt webinar liggende tilgjengelig over påfølgende helg.


Vel møtt til hyggelige avbrekk i lunsjen!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page