top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Lønnsoppgjøret i staten er i gang


YS Stat krever reallønnsvekst for alle statsansatte når årets lønnsoppgjør i staten startet idag tirsdag 1. september.


Dette er kravene:

• Reallønnsvekst

• Lønnstillegg gis som sentralt, generelt tillegg til alle

• Arbeidet med kompetanseløft for statsansatte videreføres


Til tross for at rammen fra frontfaget ble 1,7 prosent i år, mener Arnesen det er rom for reallønnsvekst for YS-medlemmene i staten.


– Det er mindre å forhandle om enn det vi har vært vant til de siste årene, men jeg er optimistisk til at vi skal få til dette, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.


Kun generelt tillegg

Han sier at YS stat ikke ønsker penger til lokale forhandlinger i år.


– Ut fra situasjonen vi er oppe i, ønsker vi ikke å fordele penger ut til lokale forhandlinger. Både korona og rammens størrelse tilsier et sentralt, generelt lønnstillegg i år, sier Arnesen.


YS Stat er også opptatt av kompetanseutvikling for de ansatte.


– Det er i tidligere forhandlinger blitt opprettet arbeidsgrupper som har jobbet med dette, og dette vi forventer at anbefalingene fra gruppene forventer vi blir tema under forhandlingene. Det må stilles sterkere krav til statlige virksomheter når det gjelder kompetanseutvikling, sier han.


Se og hør YS Stat-leder Pål N. Arnesen fortelle om forventningene til årets lønnsoppgjør i videoen under.Relevante dokumenter:

PM oppstart staten 010920
.pdf
Last ned PDF • 176KB


Krav 1 YS Stat 1.9.20
.pdf
Last ned PDF • 607KB

YS Stat forhandler på vegne av følgende YS-forbund som har medlemmer i staten: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, AVYO, Skatteetatens Landsforbund, Norsk Tollerforbund, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Skolelederforbundet og STAFO.

235 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page