top of page

Nyheter

Fra YS Stat og medlemsforbundene

Søk
  • YSS-Media

Tydelige krav om lønn og pensjon


Her er lederne for de statsansattes organisasjoner på vei inn til det aller første forhandlingsmøtet første arbeidsdag etter påsken. F.v.: Pål N. arensen, leder for YS Stat, Anders Kvam, leder for Akademikerne Stat og Egil André Aas, leder for LO Stat.

foto: Vetle Daler/Parat

YS Stat krever betydelig økning i lønn for alle statsansatte når årets lønnsoppgjør startet tirsdag. Dette er kravene: • Betydelig reallønnsvekst for de statsansatte

• All lønn må være pensjonsgivende

– Vi ser at den generelle økonomiske situasjonen, oppgjøret i privat sektor og forventet prisutvikling gir rom for betydelig økning i lønn for alle statsansatte i år, sier Pål N. Arnesen, leder for YS Stat.

Staten kommer ut med en mindrelønnsutvikling i forhold til lønnsveksten i Norge i fjor, og YS Stat krever at dette blir kompensert i år.

Det skal også forhandles om hva som skal inngå i pensjonsgrunnlaget, først og fremst for den nye offentlige pensjonsordningen som trer i kraft 1.1.2020.

I dagens statlige tariffavtale gir ikke variable tillegg utover kr 66 000,- noen pensjonsopptjening.

Kommunal sektor har ikke slike begrensinger.

– Vi krever like betingelser for alle offentlig ansatte i samme pensjonsordning. All inntekt skal være pensjonsgivende, sier Pål N Arnesen.

YS Stat krever også bedre statistikk for lønn og lønnsutvikling i staten.

– Slik det er i dag er ikke statistikk- og datagrunnlaget i staten godt nok, og dette gjør også arbeidet med å innføre et nytt og modernisert lønnssystem i staten umulig, sier Arnesen.

 

Aktuelle lenker:

186 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page